Нови програми

Поред основног програма – курсева руског језика од 08.03.2018. почињу и нови програми:

ПОСЛОВНА КОМУНИКАЦИЈА И КОРЕСПОДЕНЦИЈАМ. Кнежевић

Нивои А2/ Б1 су замишљени као финални корак у оспособљавању полазника за рад у руској фирми или за рад с руским пословним партнерима. На овом нивоу уводе се спицијалистички курсеви, посебно за правнике, економисте и туризмологе, а посебно за архитекте и грађевинске инжењере, који већ раде или планирају да се запосле у руској фирми. – 5500 дин. месечно

Занимљиво путовање кроз Русију – конверзацијски курс М. Лапыгина

(ниво А2/ Б1) 2 x недељно се окупљамо да уз чај разговарамо на руском језику о свим акутуелним темама из свакодневице, културе, историје и књижевности - 5000 дин месечно

Курсеви – Руски народни орнаменти и калиграфија – А. Колосов

радионице  цртања, сликања и калиграфије се одржавају 1 недељно у трајању од 90 мин, намењен је свима који желе да се опусте, развију своју креативност и науче основе сликања Руских народних орнамената,  и краснописа - 4000 дин месечно
РУССКИЕ НАРОДНЫЕ РОСПИСИ: МЕЗЕНСКАЯ, ГОРОДЕЦКАЯ, ЖОСТОВСКАЯ, ХОХЛОМСКАЯ >

Српски  - П. Радојичић

Припреме за полагање пријемних испита за средње школе, факултете и високошколске установе (припреме из граматике, књижевности и области језичке културе)
(ubaciti detalje*)

Курсы сербского языка для русскоговорящих! – М. Чомић

От А-1 до Ц-2!
Индивидуальные и групповые занятия
Разговорный клуб сербского языка
Сербский Плюс – языковой курс + занятия по сербской культуре и литературе
Курсы ведут опытные преподаватели, носители сербского языка, а
программы могут составляться в соответствии с вашими пожеланиями и интересами.

Руски језик –  online курсеви

Књижевни и стручни преводи са српског на руски, и са руског на српски

УПИС ЈЕ У ТОКУ! Додатне информације – тел. 062 775 056


НОВИ СЕМЕСТАР

Основни програм

Траје 6 месеци (2 семестра) – укупан број часова 110  - 5500 дин. месечно за запослене
40% попуста за студенте и незапослене А - ниво

цене на месечном нивоу

4-7 полазника

А 1 ниво

3.500 дин

А 2 ниво

3.500 дин

Б1 ниво

4.500 дин

Б 2 ниво

4.500 дин

 

Цена за запослене:

Цена за запослене А1 – А2 ниво 5.500 дин у већ постојећим групама

За хонорарно запослене 4000 дин.

Основни програм

Траје 7 месеци (2 семестра) – укупан број часова 115

*Интензивни курсеви

- 3 x недељно по 2 часа

- Трајање курса 4 и по месеца (А 1 ниво – укупан број часова 110)


Ниво А1 – Руски за почетнике

За оне који тек почињу да уче руски језик, без икаквог предзнања или за оне који су учили руски у школи и желе да освеже своје знање. После завршеног курса полазници науче да читају кратке текстове, као и да се правилно изражавају и ситуацијама потребним за свакодневну комуникацију, овладају фондом од 800 до 1000 речи.


Ниво А2 – Настављамо да говоримо руски

Kурс руске граматике, фонетике и говорне праксе. Програм је намењен ученицима, који већ имају основне вештине коришћења руског језика.

Овај програм ће помоћи ученицима да продубе своја знања фонетског, морфолошког и синтаксног система руског језика, да усаврше вештину читања кратких оригиналниг текстова, писменог и усменог изражавања, говора у ситуацијама свакодневне комуникације.


Ниво Б1 и Б2  (средњи)

Руски језик у свакодневној комуникацији  I, II сертификациони ниво  - Конверзација:

-  Ученици примењују у пракси своја језичка знања

- Упознаће се са материјалима из разних области, као што су: културологија, основе руске историје, књижевности, свекодневни и интелектуални живот у модерној Русији.


Специјалистички курсеви (групе до 5 полазника)

ПОСЛОВНА КОМУНИКАЦИЈА И КОРЕСПОДЕНЦИЈА

А2/ Б1 ниво – пословна комуникација и коресподенција

Нивои А2/ Б1 су замишљени као финални корак у оспособљавању полазника за рад у руској фирми или за рад с руским пословним партнерима. На овом нивоу уводе се спицијалистички курсеви, посебно за правнике, економисте и туризмологе, а посебно за архитекте и грађевинске инжењере, који већ раде или планирају да се запосле у руској фирми.


Школица - Нови програм за најмлађе

У нашем центру Ваше дете ће научити цртањеи  сликање, вежбати руски језик, на забаван и креативан начин! Наставник, увек примењује нове методе и форме, како би час био што интересантнији, као и индивудуални приступ сваком детету.

Циљ наставе је да дете правилно освоји технике цртања и упозана се са бајковитим формама Руског сликарства.  Наставу води професор Андреј Колосов – млади сликар из Москве, који има искуства у раду са децом и одраслима.


Како се пријавити?

Сви заинтересовани, могу се пријавити путем формулара испод, или тако што ће на нашу електронску адресу послати попуњен упитник-пријаву (преузмите формулар) на info@russlovo.rs

Настава почиње од 20.02.2018. - за нове полазнике

Интензивни и пословни курсеви почињу од 15.03.2017.

Сви кандидати, биће појединачно обавештени о пријему, тестирању, распореду часова и почетку наставе по групама.

Име и презиме:

Датум рођења:

Бр. индекса или личне карте:

Статус:

Професија

Факултет (за студенте)

Бр.тел.

E-mail адреса:

Ниво знања руског језика:

Зашто желим да учим руски?

 

Додатне информације:

062 960 2625 – Секретар удружења Даниела Николић, дипл. екон.

info@russlovo.rs


Детаљније о програму

Основнa информацијa о Програму курса руског језика (.pdf) >

Припрема за испит (.pdf) >


Коментари полазника

Када споменете Русију, једна од могућих асоцијација јесте њена просторна удаљеност од наше земље. Међутим, за оне који похађају школу руског језика Ру-слово, Русија је у центру Београда. После неколико месеци похађања ове школе имам само речи хвале. Висок професионализам и љубазност професора, као и њихова спремност да начин рада прилагоде потребама полазника у групи, олакшавају учење руског језика. После напорног дана, одлазак на час ми не представља још једну у низу досадних обавеза, већ уживање, а томе доприноси сјајна атмосфера која је свеприсутна у школи.

Ђорђе Марковић, правник


До сада сам учила више језика и похађала више школа страног језика у Београду. Школу руског језика Ру-Слово по свим критеријумима бих оценила највишом оценом. Начин на који је конципиран програм и групе, динамика учења језика, одлични предавачи, квалитетни уџбеници и помоћни материјали који су нам стављени на располагање, доступност предавача за додатне консултације, одлично вођен рад и атмосфера у групи, леп простор у коме је школа смештена, не остављају простор за замерке. Полазници ове школе су у великој предности, јер све ово добијају бесплатно. Хвала школи Ру-Слово!

Наташа Лазаревић, лекар – специјалиста за интерну медицину


У школи руског језика „Ру-Слово“ пружа вам се прилика да на квалитетно организованим часовима, који се одржавају у веома пријатној атмосфери, научите један од најлепших језика света и стекнете мноштво нових пријатеља, које је управо повезала љубав према руском језику и култури. На настави су подједнако заступљени граматика и конверзација, а све је много лакше научити уз позитивну енергију професорке Марине, спремне да увек помогне, да подстиче активно учешће полазника и да мотивише за још већи напредак у учењу језика. Притом, веселу атмосферу увек допуни нека од руских песама, разгледање књига, часописа, као и приче о животу у Русији. Поред пружене прилике за стицање квалитетног знања, курс је јединствена прилика да са другим људима из различитих области размењујете ваша мишљења управо на руском језику.

Бојана Милићевић, студент права


Ово је по много чему специфичан курс, пре свега по томе што како професори који држе цасове, тако и полазници курсева, деле исту љубав и радозналост према руском језику и култури. Самим тим часови су занимљивији и забавнији и на неколико сати недељно имате осећај као да нисте у Београду, него да учите руски језик у сред Русије - руске новине, часописи, музика, дискусије о руским филмовима и животу у Москви и Петербургу - све то употпуњује квалитетну наставу. Сами часови су веома квалитетни и не заснивају само на обнови граматике (која се обнавља редовно, не би ли постала део рутине) и вежбању читања, већ и на развоју говорних вестина, у смислу активног коришћења страног језика у свакодневном животу. Посебно желим да истакнем љубазност и стручност професорке Марине, која је увек спремна да нам изађе у сусрет и помогне у што бољем савладавању руског језика. Све у свему, срдачно препоручујем овај курс.

Андреа Вукоичић, докторант Правног факултета у Београду


Погледајте још коментара полазника >