О нама

Школа руског језика, књижевности и културе

Ру-Слово, је школа руског језика, књижевности и културе. У нашем центру искусни професори заједно са гостујућим предавачима и лекторима воде курсеве руског језика (почетни, средњи, виши ниво – језик у свакодневној комуникацији) и пословне курсеве. Организујемо и предавања из књижевности, публицистике и културе савремене Русије.

Курсеви руског језика

Курсеве руског језика, организује професорка Марина Кнежевић, која је завршила руски језик и књижевност на Државном универзитету „Ломоносов“ , и има вишегодишнје искуство рада у Москви. Радимо по методу – рки (интер-активни метод -руски као страни језик) што значи да се настава у великој мери одвија на руском, и максимално је прилагођена потребама полазника, који нису филолози, већ желе да страни језик примене у својој струци. У пријатном амбијенту, уз савремену опрему и приступ настави, полазници поред основног курса могу да се упознају преко предавања, филмсих вечери, литературе и часописа са културом Русије.

Детаљније

Руски као савремени европски језик

Ми смо ту да нашим ученицима представимо руски језик у његовом пуном сјају, као савремени европски језик, практично примењив у многим сферама делатности, пре свега као пословни језик будућности.

Језик као ризница историје, културе и уметности

Сваки језик, поред своје комуникативне вредности, са собом носи и ризницу историје, културе и уметности једног народа, а представља и својеврсно огледало његове свакодневице, начина размишљања и животног стила. Сходно томе, руски језик у себи чува разнобојни, сложени мозаик вековног наслеђа, традиције једног од највећих народа света, чији су развој, успони и падови, уметничка и научна достигнућа, интригирали многе и до дана данашњег остају недокучива тајна, али и неисцрпан извор открића.

Референце

Организације са којима сарађујемо и водимо курсеве језика:

СПУТНИК Београд НИС Гаспром, Енергопројект, Информатика образовни центар и други.

Сертификати Државног института руског језика „Пушкин“ признати од Савета Европе

Наши курсеви су ефикасна припрема за испит у Руском дому, на основу ког се може добити сетификат Државног института руског језика „Пушкин“ из Москве, који је признат и од стране Савета Европе.

 

Захваљујући донацији најзначајнијег руског државног фонда, који се бави популаризацијом руског језика и културе – Фонда "Руский мир", у нашем центару је 2013/ 2014. бесплатно похађало наставу, преко 200 студената. У оквиру пројекта поред курсева језика, који су трајали 8 месеци и летње школе (интензивни курсеви), студенти су похађали и специјалистичке курсеве, учествовали у секцијама и језичким радионицама.

Наш тим

Марина Кнежевић

Дипломирала руски језик и књижевност на МГУ „Ломоносов“ у Москви. Има дугогодишње искуство у професорском раду и раду у фирмама у Београду и Москви. Руководилац пројеката.

Тања Ковачевић

Економоста дипломирала у Москви, с вишегодишњим искуством рада у руским банкама, међународним компанијама Београду и Москви. Судски тумач за руски језик.

Марина Бојановић

Дипломирала на филолошком факултету - смер руски језик и књижевност.  Ради као преводилац преко 25 година. Бави се превођењем документације из области пројектовања и изградње, пословне кореспонденције, пројектно-техничке документације.

Драгана Маркалова

Дипломирала на филолошком факултету у Београду, професор енглеског и руског језика са дугогодишњим искуством рада у школама језика, у Москви и Београду. Академски сликар

 

Светлана Совиљ

Дипломирала руски језик и књижевност  на Филолошком факултету у Београду. Има дугогодишње искуство у раду у фирмама, предавачком и преводилачком раду.

Марија Лапигина

Магистрирала руски језик на  Филолошком факултету у Вароњежу – Русија и мастер српског језика у Београду на филолошком факултету. Има искуства у предавачком и преводилачком раду – лектор

Павле Радојичић

Дипломирао српски језик и књижевност на Филолошком факултету у Београду. Има вишегодишње предавачко искуство у  раду са децом и одраслима.

Андреј Колосов

Докторирао на Уметичкој академији Словенске културе у Москви, тренутно на посдипломским студијама на Богословском факултету у Београду. Има вишегодишње искуство у предавачком раду са децом и одраслима. Организовао бројне изложбе у Москви.